Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Az Agárdi pálinka rövid története

Az Agárdi Pálinkafőzde Kft.-t Vértes Tibor és Szabó László alapította 2001-ben, így az első pálinkák 2002-ben kerültek forgalomba. 

Nem sokkal később az Agárdi Pálinkafőzde és a Pannonhalmi Főapátság közös együttműködésének köszönhetően 2005-ben piacra dobták a Bencés Likőrcsaládot, melynek receptjét Reisch Elek jegyezte még le 1735-ben. A nagy sikernek köszönhetően egy nagyobb támogatás segítségével 2006-ban egy pálinkával kapcsolatos turisztikai látogatóközpontot épített a pálinkafőzde, mely mind a mai napig várja a lelkes pálinka fogyasztókat.

Az Agárdi pálinka igen nagy népszerűségnek örvend szerte a világon, hiszen a kedvező éghajlatnak köszönhetően a gyümölcsfák minden szezonban ontják a szebbnél szebb és zamatosabbnál zamatosabb gyümölcsöket, így jó magyar szokás szerint ami megterem a fán, abból csak jó féle pálinka lehet. Kiváltképp akkor, ha kézzel válogatott gyümölcsökből készítik, mint az Agárdi pálinkát. Mivel az Agárdi pálinka készítése során ügyelnek a szakemberek a prémium minőségre, így csak annyit készítenek minden évben, amennyit a természet a gyümölcsfákon keresztül tud biztosítani. Emiatt az Agárdi pálinka bizony limitált számban érhető el, így nem meglepő, ha sorszámozva kerülnek fel a polcokra az édes nedűt tartalmazó üvegek. Az Agárdi pálinka egyik különlegessége az, hogy a gyümölcsök a Velencei-tó körül annyira szépek, s egészségesek, hogy minden egyes üveg pálinkához csak gyönyörű gyümölcsöket adnak hozzá, hiszen a prémium minőséget csak így lehet minden esetben biztosítani.

Emiatt ezekben a szeszes italokban igazán érződik az igazi hazai forró napsütés, mert a gyümölcsök szépen megérnek, így sosincs olyan eset, hogy ízetlen vagy silány minőségű alapanyagokat kellene felhasználniuk az Agárdi pálinka előállítása során. Italneked.hu webáruházunkban így nemcsak az átlagos - de szintén kiemelkedő minőségű - de a prémium kategóriás Agárdi pálinkák közül is tudsz válogatni, hiszen egyaránt megrendelhetőek például a különleges Agárdi Prémium Irsai Olivér Szőlő vagy Birs pálinkák is a szokásos bodza, cigánymeggy és kajszibarack mellett.