Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Az abszint ár az érték fényében

Az abszint ár mértéke eltörpül a fogyasztásának élvezeti értéke mellett. Különleges az italok között, a maga 45-70% alkoholtartalmával. 

A specialitását egyértelműen a fűszerezése adja. A fehér ürömfű, az ánizs és a római édes kömény mellett egyéb karakteres ízvilágot kölcsönző komponensek is helyet kaphatnak a készítése során. Zöld tündérnek is nevezik, na nem azért, mert teljesíti a kívánságodat, ha belekortyolsz, sokkal inkább színe ihlette a keresztelőt, igaz színtelen variációkat is pohárba zárhatsz.

Nem véletlenül nem hígítják ezt a világhírű nedűt, ugyanis a benne található magas illóolaj koncentrátum nemes egyszerűséggel, fehéren kicsapódna. Ezt a jelenséget sokan ismerik és az abszint rajongói szándékosan szertartásosan fogyasztják el a cseppnyi élvezetet: kicsikarva a kémiai, egyébként látványos reakciót. Sokan likőrnek titulálják, ám valójában a párlatok családját gazdagítja, hiszen hozzáadott cukor nélkül készül. Eredetének históriája kevéssé ismert. Az biztos, hogy a fehér ürmöt már az ókori Egyiptomban alkalmazták, teljes egészében gyógyászati célra. Az ókori görögök a növény leveleit borba áztatták, s így kívül-belül használható csodaszert készítettek belőle.

A XVI. században a feljegyzések szerint már létezett a fehér üröm párlat, de a mai abszint megszületése nagyjából a XVIII. századra datálható, Svájc területére. Az abszint ár igazán pénztárcabarát! Ha végig nézed a kínálatunkban kapható termékpaletta tagjait, akkor láthatod, hogy a kedvező anyagi feltételeknek hála egyszerűen szerezheted be a koccintásra méltó, nemes nedűt. Akár ajándékba is szánhatod, de saját magadat is meglepheted vele, garantálva az örömödet.

Tartalomhoz tartozó címkék: abszint ár abszint