Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Amit a tequila áráról tudni érdmes

A tequila ár nem kell, hogy kétségbe ejtsen: nálunk pénztárcabarát feltételek mellett ruházhatsz be legújabb pohárba valódra. 

A mexikói eredetű égetett szeszt a kék agavé cukorban gazdag tövéből erjesztik, párolják a mesterek, többnyire egyéb termények hozzáadásával. A nedű a mexikói Tequila településről kapta a nevét. Az esetek nagy százalékában 38-40%-os alkoholtartalommal számolhatsz, de alapvetően 35-55% közötti koncentrációban gyártható - a gyártását meghatározó törvények alapján.

A tequila eredetvédelme több nemzetközi egyezményben is megerősítésre került, nem véletlen, hogy mind Amerikában, mind az Európai Unióban kizárólag mexikói párlatokat árusíthatnak ezzel az elnevezéssel. Alapvetően két típusú tequila létezik: 100%-os kék agavé tartalmú és kevert. Utóbbi esetében az alkohol nagyjából 51%-a származik agavéból, a cefre többi részét valamilyen más cukorforrás alkotja például kristálycukor vagy melasz. Ez a gyakorlat nyelvére vagy éppen ízére lefordítva annyit tesz, hogy a cefre jellegtelenebb ízt kap, az agavé ugyanis lényegesen karakteresebb jellemvonásokkal rendelkezik. Kis érdekesség, hogy a paragrafusok még azt is meghatározzák, hogy  utólag semmi sem keverhető hozzá a keverékhez, hanem az agavé levével együtt adható csak hozzá.

A szabályozások még az agavé termőhelyére is kitérnek. A tequila ár a típustól is függ! Sylver vagy gold a kedvenced? Mindegy, hogy rituálészerűen sóval és citrommal vagy fahéjjal és naranccsal iszod, esetleg magában, nálunk prémium kategóriás alternatívákat találhatsz. A különleges fajták extra érlelésűek, vagyis hosszú időn keresztül szerzik meg a rájuk jellemző karaktert és ízletességet. Bármelyik mellett is dönts: váljék egészségedre!

Tartalomhoz tartozó címkék: tequila tequila ár