Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A whiskey árak elérhető közelségben várnak!

A whiskey árak széles spektrumon mozognak. Alapvetően nem mindegy, hogy milyen termékeket preferálsz. Sem a gyártó, sem az adott típusra jellemző paraméterek nem lényegtelenek.

 Ám, ha megbízható forrásból kívánod beszerezni a poharadba valót, akkor a legjobb helyen jársz. Ilyen körülmények között biztos lehetsz abban, hogy választásod tökéletes. Az amerikai angol és ír dialektus whiskey-je olyan égetett szesz, mely gabona lepárlásával és tölgyfa hordós érleléssel készül. A leggyakrabban árpát, malátát, kukoricát, búzát, vagy rozst használnak a mesterek.

A malátawhisky kivételével alapvetően vegyes cefrével dolgoznak a hozzáértők. A különböző whiskey fajták több szempontból is kategorizálhatóak. Egyrészt lényeges a cefre minősége, milyensége, másrészt az érleléshez használt hordó jellemvonásai főszerepet játszanak a végleges karakter kialakulása során, harmadrészt a földrajzi specialitások is hozzájárulnak a kortyolni való nedű ízvilágához és negyedrészt a lepárlás módja sem mellékes. Skócia, Írország, Kanada és az Egyesült Államok hagyományos whiskey készítő nemzetek. A XIX. századtól kezdve ontják az aranybarna nedűt, világsikerrel. Japán is a nagyhatalmak közé tartozik, a XX. században csatlakozott az illusztris társasághoz, amikor a modern skót whiskyt továbbfejlesztve megalkotta a saját variációját.

Érdekes tény a históriás kötetek feljegyzéseiből, hogy a fahordós érlelés csak a XIX. század óta divat. Erről tanúskodnak az amerikai törvények, melyek gyakorlatilag érlelés nélkül palackozhatónak ítélik az aranybarna italt. Ezzel szemben az Unióban konkrét szabályozás vonatkozik a whiskey-re, s ez előírja, hogy három év a minimum, tölgyfahordóban. A whiskey árak típusonként változhatnak, de nálunk csak minőségi termékeket találhatsz!

Tartalomhoz tartozó címkék: whisky whiskey árak