Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A szeszes italokról

Az alkoholos italok etanolt (közismertebb nevén alkoholt) tartalmaznak, melyek kis mennyiségben fogyasztva általában eufóriát okoznak, illetve segítik csökkenteni a szorongást, ezzel pedig hozzájárulnak egy extrovertáltabb viselkedés, illetve kifejezésmódhoz például egy baráti összejövetelen. 

Az alkohol tartalmú italok nagyobb mennyiségben való fogyasztása egyes embereknél kábaságot, orvosi szemmel nézve mérgezést, súlyos esetekben pedig akár eszméletvesztést is okozhat. Emiatt a világ legtöbb országában - ahol legális az alkoholfogyasztás - életkorhoz kötik ezek fogyasztását, sőt bizonyos helyekre, ahol ilyesmit árusítanak, kiskorúak be sem léphetnek. Ez a korhatár általában 18 és 25 év között van, de egyes típusú italok esetében változhatnak ezek a számok.

Mivel az alkohol a világ egyik leggyakrabban használt rekreációs “gyógyszere”, így sokan választják az alkoholos italokat munka után, egy hétvégi összejövetelen, vagy kivételes ünnepnapokon. Az alkoholos italokat három fő kategóriába szokás sorolni: sörök, borok és szeszes italok, melyek alkohol tartalma 3% és akár 70% között szokott alakulni. Természetesen a szeszes italok vezetik a tabellát, mivel ezeknek az italoknak lehet a legmagasabb az alkohol tartalma, mely attól függ, hogy milyen típusú szeszes italról beszélünk. A legtöbb esetben a szeszes italok olyan 40%-os alkohol tartalommal bírnak, mint például egyes pálinkák, vodkák, illetve egyéb speciális párlatok.

Szeszes italokat nemcsak napjainkban szeretnek fogyasztani az emberek, hanem már igen régről vannak az archeológusoknak adataik arra vonatkozóan, hogy kb 5.000-10.000 évvel ezelőtt már voltak arra utaló jelek, hogy az akkori emberek erjesztett italokat fogyasztottak. Így nem meglepő, ha az emberiség e szokása mindmáig fennmaradt. Italneked.hu webáruházunkat pont azért hoztuk létre, hogy kényelmesen, akár otthonról tudj válogatni az exkluzív és prémium kategóriás szeszes italok közül, hogy ne kelljen órákat járnod a várost azért, hogy megtaláld azt a minőségi alkoholos italt, mellyel teljes lesz egy baráti összejövetel vagy egy közös ünneplés a családdal.

Tartalomhoz tartozó címkék: szeszes italok alkoholos italok