Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A különleges whiskey elkészítésének módja

Egy kelleme társasághoz nem vitás az, hogy különleges ital dukál. Ilyenkor gyakran nem véletlenül jó minőségű italra esik a választás. 

Hagyományos értelemben olyan égetett szeszről van szó, mely a gabona erjesztésével és lepárlásával készül el. Ezután általában tölgy fahordóban érlelik ezt a különleges italt. Alapanyagként szolgál az árpa,kukorica, búza, árpamaláta, rozs vagy rozsmaláta, vegyes cefréből elkészítve, mely alól a maláta whiskey kivétel. De, hogyan különböztetjük meg az egyes fajtákat egymástól?

Példának okáért a cefre összetétele, a lepárlás módja, az érleléshez használt hordók típusa alapján. Természetesen a földrajzi elhelyezkedés is meghatározó, ez alapján tipikusan Írország, Kanada, Skócia, Japán és Amerika gyárt ilyen fajta italokat. Külön kell vennünk az érlelt változatot is - mely a tizenkilencedik században alakult ki -, és a modern Japán által kialakított kultúrát ezen a téren, mely időben a múlt századra tehető. Maga a fahordós érlelés is a tizenkilencedik században jelent meg és csak a huszadik századra vált teljesen elterjedtté.

Azelőtt komolyabb érlelés nélkül fogyasztották el ezt a nedűt. Érdekesség, hogy Amerikában a mai napig a törvények alapján egyedül a kukorica whiskeyt nem kötelező fahordóba tölteni.  Európában azonban minimum 3 évig kell érlelni ezt a fajta alkoholt. Webshopunkban rengeteg különleges alkoholt találsz pontos leírással, melyek többféle alkalomhoz illenek, de akár ajándéknak is szánhatod őket.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: whiskey különleges whiskey