Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A konyak megszületése nem mindennapi!

A konyak francia eredetvédelem alá eső, tölgyfahordóban érlelt borpárlat. A keresztelő az előállítási helyéhez köthető (Cognac község borvidéke). 

A nemzetközi eredetvédelem ténye azért fontos, mert így a konyak előállítására és palackozására komoly szabályozások vonatkoznak, pontosan azért, hogy a minősége egységesen garantálható legyen. Korlátozás alá esik a termőterület és a felhasznált szőlő milyensége, de a technológia háttérre is jelentős szabályozások vonatkoznak. Ezek a paragrafusok az Európai Unióra és az Amerikai Egyesült Államokra is érvényesek. Mi fán terem az igazi cognac? A cognac olyan minőséget jelent, amit csak tényleg kiváltságosan jó borpárlatok nyerhetnek el.

Az előállítás módja nagyjából három évszázada ugyanaz. Pontosan meghatározott, hogy milyen szőlőfajták aránya a megfelelő. A rézüsti kétszeres lepárlás sem kompromisszum kérdése. Az érlelés tradíciója is változatlan: két év és francia tölgyfahordó. Nincsen ezek alól sem apelláta. A termővidékeket zónákra osztják, ami akár osztályozásnak is tekinthető. A végterméket, vagyis a palackozás közelébe kerülő konyakot többnyire 40%-osra hígítják desztillált víz alkalmazásával. De azért itt a történetnek még nincsen vége, ugyanis az utolsó utáni mozzanat teszi fel az i-re a pontot, a különböző cognacokat ugyanis keverik, házasítják egymással, hogy a semmivel össze nem téveszthető karakter létrejöjjön. Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy akkor pontosan mihez is mérik a cognac korát?

Nos, a legfiatalabb alkotó kora a meghatározó. A konyak minden cseppje valódi érték! A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy az a konyak, melyet te a poharadba tölthetsz valódi kincs, igazi érték. Nagyon hosszú és szabályozott utat járnak be az alapanyagok, míg végül palackozásra kerülnek, de éppen ezért lehetsz a nagyfokú minőségben maradéktalanul biztos. A cognac elnevezés garancia. Garancia az élményre, arra a karakterességre, ami semmi mással nem helyettesíthető, s ami emberek millióit tartja lázban az egész világon. Természetesen minél korosabb kortyolásra szánt konyakot preferálsz, annál varázslatosabb ízorgiával gazdagodhatsz. Nem véletlen, hogy ez az a nedű, mely önmagában fogyasztva adja a legtökéletesebb harmóniát, s gyors lehúzás helyett minden korty kiélvezése a lehető legtökéletesebb forgatókönyv.

Tartalomhoz tartozó címkék: konyak cognac