Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A japán whisky dicsőséges történelme

A japán whisky ténylegesen kiérdemelte a “dicsőséges” jelzőt már, ami a történetét, történelmét illeti. Az igazság az, hogy azt biztosan te is tudod, hogyha whiskey akkor vagy a skótok vagy a kanadaiak kerülnek előtérbe, mint eme nedű honatyái. 

Ebben nincsen semmi meglepő, ezek csak a száraz tények. Valóban e két nemzet tette le a legtöbbet az asztalra, s olyan tradíciókat tartottak életben, melyek ma is, teljes egészében meghatározzák az ital előállításának, palackozásának módját. Nem mindegy az érlelés milyensége, ideje, egyáltalán az egész folyamatot hagyományok és komoly szabályszerűségek tartják évszázadok óta ugyanabban a mederben.

Ennek köszönhető az az ízlelhető minőség, mely már évtizedek óta ezt a típusú alkoholt fémjelzi. De hogyan jönnek a képbe a japánok? Ha hallottál már a japán nép szorgalmáról és arról, hogy sohasem restek tanulni, akkor talán nem ér meglepetésként, hogy egykor két fiatalember úgy érezte: itt az idő nebulónak állni. Na nem az iskolában, hanem a skót szeszfőzdékben. A fiatalembereknek ugyanis az volt az álma, hogy hazájukban, Japánban megvalósítják a csak rájuk jellemző whiskygyártást. Ehhez, azonban ismeretekre, sőt gyakorlatra volt szükségük.

Nem napokat vagy heteket, hanem éveket töltöttek azzal, hogy főzdéről főzdére jártak és figyeltek, kérdeztek, jegyzeteltek, tanultak. A rengeteg energia és idő feláldozása meghozta az eredményt, és a fiúk álma valóra vált. A japán whisky őrzi a skót hagyományokat! Olyannyira jól sikerült a terv, hogy ma már a Japán nedű ugyanolyan tiszteletnek örvend, mint a skót vagy a kanadai variáns. A tradíciók szem előtt tartása, s a finom, innovatív újítások összekombinálása meghozta a kortyolhatóan ízletes sikert.

Tartalomhoz tartozó címkék: japán whisky különleges japán whisky