Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A gyomorkeserű mini története

A gyomorkeserű egy olyan ízesített égetett szesz, olykor likőr, melynek karaktere jócskán kesernyés, keserű hatású. Ami az alkoholtartalmat illeti a leggyakrabban 40-50%-kal érdemes számolni. 

Az ízesítés gyógy és fűszernövények vagy egyéb növényi aromák hozzáadásával történik. Az esetek többségében étkezés után javasolják a koccintást, de nem ritka, hogy egyes koktélokban kapnak helyet a kesernyés nedűk. Magyarországon vitathatatlanul az Unicum rendelkezik a legnagyobb hírnévvel, de a bencés és zsindelyes bazilita keserűlikőrök is közkedveltek.

A bitterekhez alkalmazott szesz többségében finomszesz, míg a fűszereket gyakran a tánics, a kaszkarilla, kínai fahéj és narancshéj képviselik. A növényeket, gyökereket, gyümölcsöket a legtöbbször kivonatolják, majd az ázatok lepárlása sem maradhat el.A koktélok készítéséhez használt alternatívák roppantul fűszeresek, karakteresek, éppen ezért csak kis mennyiségben van rájuk szükség, s magukban nem ildomos fogyasztani őket. A karakterességük határozza meg gyakorlatilag az adott koktél ízvilágát. Ezzel szemben a hagyományos keserűk jéggel vagy anélkül fogyasztandóak, és a kellő, emésztést segítő hatás miatt étkezés után érdemes velük koccintani. 

A gyomorkeserű nem okozhat keserűséget neked! A gyógynövényekkel megspékelt italoknak sokáig konkrét gyógyhatásokat tulajdonítottak a rajongók. Az biztos, hogy étkezés (különösen zsíros fogások) után jó szolgálatot tehetnek az emésztés serkentésében és az epe kiválasztásában. Így a kellemetlen teltség érzet vagy éppen a nehéz gyomor tünet együttes könnyedén és persze élvezhető módon megszüntethető.A kínálatunkban kizárólag prémium minőségű keserűk közül válogathatsz, melyek biztos, hogy nem hagynak cserben.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyomorkeserű keserű likőr