Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A Dom Perignon pezsgő története

A Dom Perignon pezsgő más, mint az egyszerű, buborékos alkohol, amivel szilveszterkor a legtöbben, ha szeretik, ha nem koccintanak. Túlmutat a locsolásra szánt alternatívákon, és sokkal többet kínál annál, mint az egyszerűbb variációk. 

Dom Perignon a parafadugó feltalálójaként vált híressé. A pezsgős üvegek betömése ugyanis óriási problémát jelentett, évszázadokkal ezelőtt. Azt már akkor pontosan tudták a szakemberek, hogy a nedű minőségének szempontjából korántsem mellékes, hogy milyen alaposan tudják eltömíteni a palackokat. Az üvegekben uralkodó nyomás ugyanis nagymértékben meghatározó.

Manapság a hat baros nyomás sem ritka, ami egyébként a kamionok kerekében is mérhető. Visszatérve az üvegekre: az olajos rongydarabok bár viszonylag jól tömítettek, rendelkeztek egy abszolút hátrányos tulajdonsággal. Szerették őket az egerek. A cincogik lelkesen rágcsálták meg a dugiszálásra szánt textíliákat, sőt. Az akkori, szerencsés rágcsálók megkóstolhatták az igazi pezsgő remekeket is, hiszen a rongyfecnik eltávolításával rájuk áradt az értékes nedű. A helyzet tarthatatlanná vált. Mi lehet a megoldás? Dom Perignon szerzetes feltalálta az azóta is alkalmazott, népszerű, megannyi erénnyel, és előnnyel rendelkező kelléket: a parafadugót!

Apropó - gondolkodtál már rajta, hogy miért pont pezsgőt iszunk szilveszterkor?

Attól a perctől kezdve ténylegesen felvirágozhatott a pezsgő készítés tudománya, hiszen a nyomást már egerek, rongydarabok nélkül bent, és fent tudták tartani a palackokban! Dom Perignon pezsgőből egy korty is elvarázsol! Egyetlen korty elegendő ahhoz, hogy megérezd: valami igazán különleges találkozás részese vagy. A gyümölcsös lágyan ringató ízvilág, a száraz, magát kínáló karakter és a hihetetlenül sok ízvariáció csak arra vár, hogy felfedezd!